RSS

10 web sites που παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες δωρεάν

19 Jul

Όποιος πιστεύει  ότι τίποτα στον κόσμο που αξίζει δεν προσφέρεται δωρεάν μάλλον δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το διαδίκτυο. Τα 10 καταπληκτικά δωρεάν site που παρουσιάζονται δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στην Ελλάδα, παρόλαυτά, σχεδόν όλα, δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες έως και εκατομμύρια επισκέψεις την ημέρα. Γιατί είναι δωρεάν? Σε πολλές περιπτώσεις, οι δημιουργοί του διαδικτύου αφήνουν μια δωρεάν περίοδο ώστε οι υπηρεσίες τους να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό. Επίσης η εν δυνάμει δυνατότητα προβολής διαφημίσεων αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο πίσω από κάθε δωρεάν παροχή υπηρεσίας. Οι 600 εκατ. χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν και ψάχνουν σήμερα στην Αγγλική, δημιουργούν ένα τεράστιο κοινό ικανό να στεγάσει και να μετουσιώσει κάθε πρωτότυπη ιδέα σε μια επιτυχημένη εμπορικά ιστοσελίδα.

Πατήστε πάνω στο όνομα κάθε ιστοσελίδας για να την επισκεφτείτε..

1) »DUOLINGO.com (Δωρεάν Σύστημα Γρήγορης Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών)

Το καταπληκτικό αυτό site σε ιδέα και σε εκτέλεση αναλαμβάνει να σας μάθει μια ξένη γλώσσα πιο γρήγορα και πιο εύκολα από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Το σύστημα που ακολουθεί είναιinteractive και περιλαμβάνει ήχους και εικόνες. Οι γλώσσες που προσφέρονται είναι Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Ιταλικά.

2) »PANORAMIO.com (Φωτογραφίες / Τοπία από Όλο τον Κόσμο)

Οι καλύτερες φωτογραφίες τοπίων από όλο τον κόσμο. Ξεκινάτε βάζοντας μια περιοχή στο πάνω δεξιά πεδίο αναζήτησης και με χρήση της τεχνολογίας Google Map βρίσκετε με ακρίβεια την τοποθεσία που σας ενδιαφέρει, και φυσικά φωτογραφίες με τα πιο όμορφα τοπία. Πάρα πολλές και οι φωτογραφίες από την Ελλάδα που έχουν ανεβάσει διάφοροι χρήστες.

3) »GOOGLE ART PROJECT (Η Ιστορία της Τέχνης σε Εικόνες)

Το Google Art Project είναι project για την τέχνη. Διαλέξτε την εποχή, το στυλ ή τον δημιουργό και ξεναγηθείτε σε ένα πανόραμα εικόνων από το παρελθόν της κλασικής και της μοντέρνας τέχνης.

4) »LUMOSITY.com (Πλατφόρμα Νοητικής Άσκησης)

Για όσους έχουν την υπομονή να ακολουθήσουν μια μικρή διαδικασία εγγραφής (δωρεάν) τοLumosity προσφέρει μια σειρά εργαλείων και παιχνιδιών με σκοπό να βελτιώσετε την λειτουργία του εγκέφαλου σας (μνήμη, παρατηρητικότητα κτλ). Καλή ιδέα με μεγάλη αποδοχή.

5) »LIVE STRONG.com (Εργαλεία και Άρθρα Σωματικής Υγείας)

Όσοι ασχολούνται με την σωματική τους υγεία μάλλον θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αυτό το site αφού θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο στο τομέα αυτό (τουλάχιστον βάσει επισκεψιμότητας).

6) »SPELL CHECK (Πολύ-Γλωσσική Διόρθωση Κειμένων)

Το εν λόγω online εργαλείο σου δίνει την δυνατότητα να διορθώσεις τα κείμενα σου από ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Περιλαμβάνονται πάνω από 30 γλώσσες και τα Ελληνικά. Όσοι χρειάζονται αυτόματη διόρθωση σε Αγγλικά υψηλού επιπέδου μπορούν να χρησιμοποιούν και τοGrammarly.com.

7) »FREEWARE FILES (Βιβλιοθήκη Δωρεάν Λογισμικού –Freeware)

Αυτό το site έρχεται από παλιά. Βρείτε χιλιάδες αξιόλογες εφαρμογές πληροφορικής που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε δωρεάν (άδεια freeware). Σε όλα τα παρόμοια site το μυστικό είναι να διαβάζετε τα reviews από χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν. Προτείνεται επίσης το Softpedia.com.

8) »FREELANCER.com (Προσφορά και Ζήτηση Υπηρεσιών και Έργων)

Εξαιρετική ιδέα την οποία την ακολούθησαν και πολλοί άλλοι μετά. Το Freelancer.com είναι μια παγκόσμια υπεραγορά υπηρεσιών και έργων. Μπορείτε να ζητήσετε και να προσφέρετε διάφορες υπηρεσίες (όπως πχ μεταφράσεις κειμένων, ανάπτυξη applications κτλ).

9) »FIVERR.com (Προσφορά και Ζήτηση Μίνι Υπηρεσιών)

Το Fiverr είναι μια πλατφόρμα προσφοράς υπηρεσιών που κοστίζουν αποκλειστικά 5 ευρώ. Είναι πρωτότυπο, αξίζει να το επισκεφθείτε έστω μια φορά.

10) »IFTTT (Αυτόματη Διαδικτυακή Πλατφόρμα)

Τα αρχικά IFTTT σημαίνουν IF-THIS-THEN-THAT και αφορούν μια πλατφόρμα διαδικτυακών συνδέσεων που λειτουργεί κάτω από τις οδηγίες σας. Αν και η ιδέα αυτής της ιστοσελίδας είναι τρελή, η επιτυχία της είναι τεράστια. Η αξία της καινοτομίας στο διαδίκτυο σε όλο της το μεγαλείο. Το site αυτό στην πραγματικότητα είναι πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Τι κάνει? Αν το ρυθμίσετε αναλόγως αναλαμβάνει να σας διεκπεραιώσει μια σειρά διαδικτυακών καθημερινών εργασιών, εντελώς ρομποτικά.

Περί Δωρεάν Υπηρεσιών και Απλές Τεχνικές Προστασίας των Προσωπικών μας Δεδομένων

Για να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές φορές μια δωρεάν υπηρεσία στο διαδίκτυο είναι το εξωτερικό κέλυφος ενός συστήματος καταγραφής προσωπικών δεδομένων και δημιουργίας email λίστών για διαφημιστικούς σκοπούς. Για αυτό καλό είναι να προσέχουμε κάποιες δωρεάν υπηρεσίες και να κάνουμε τα εξής:

(i) αντί για το κανονικό μας επώνυμο να χρησιμοποιούμε ένα ψευδώνυμο,

(ii) αντί για το προσωπικό μας email να δηλώνουμε ένα δεύτερο email που δεν έχει μέσα τα προσωπικά μας δεδομένα και που επίσης δεν μας πειράζει να δέχεται spam emails.

(iii) Σε απλά site μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας απλός κωδικός password (ακόμα και ο ίδιος) και όχι αυτός που χρησιμοποιείτε στο βασικό μας email σας ή π.χ. στον λογαριασμό μας στο Paypal.

(iv) Καλό είναι να μην δίνουμε προσωπικά δεδομένα όπως το τηλέφωνο μας ή την διεύθυνση μας εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Πηγή: http://www.capitalinvest.gr

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on July 19, 2013 in Uncategorized

 

One response to “10 web sites που παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες δωρεάν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s