RSS

Οπτικοποίηση και ένα εργαλείο για το twitter!

31 Mar

Image

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα καταπληκτικό εργαλείο το οποίο μετράει και ταυτόχρονα δημιουργεί την κατάλληλη οπτικοποίηση(visualization) όλων των tweets που παράγονται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο!

http://www.tweetping.net/

Δημιουργός του παραπάνω εργαλείου ο http://franckernewein.com/#about

Και οι τεχνολογίες υλοποίησης οι ακόλουθες: Javascript Backbone, jQuery, Processingjs
HTML5 W3C & WHATWG standards CSS!

Παρατήρηση πως και εδώ η html 5 παρά τα προβλήματα προτυποποίησης που δεν έχουν λυθεί ακόμα μας δίνει μία γεύση από τις δυνατότητές της και μας θυμίζει οτι το Flash τελειώνει..

H οπτικοποίηση των δεδομένων, αλλά και η ανάλυσή τους (data και learning analytics) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά και συμπεριφορών. Παρόμοιες έρευνες με τη χρησιμοποίηση του twitter έχουν γίνει αλλά γενικά βρισκόμαστε σε χαμηλό σχετικά επίπεδο και είναι ένα “στοίχημα” να γίνουν παρόμοιες ποιοτικές μελέτες και πειράματα.

 

Advertisements
 
11 Comments

Posted by on March 31, 2013 in social media

 

11 responses to “Οπτικοποίηση και ένα εργαλείο για το twitter!

 1. alex

  March 31, 2013 at 19:34

  πάντα οι οπτικοποιήσεις είναι ενδιαφέρουσες και βοηθούν να καταλάβουμε πολλά σε μικρό χρόνο. Μια οπτικοποίηση που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο προσελκύει ακόμα περισσότερο το θεατή, αφού αντιλαμβάνεται εύκολα και γρήγορα, όλα αυτά που γίνονται τη στιγμή που γίνονται! τα εργαλεία παραγωγής οτικοποιήσεων θα αυξηθούν σημαντικά μιας και οι προκλήσεις είναι άπειρες.

   
 2. Chrys

  April 1, 2013 at 17:31

  Ενδιαφέρουσα η οπτικοποίηση, και όντως ελκυστικές αυτές που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο. Οι οπτικοποιήσεις είναι απαραίτητες και στη μαθησιακή διαδικασία – αφενός πιο ενδιαφέρουσες, αφετέρου βοηθούν το μαθητή να καταλάβει ένα φαινόμενο που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να διαβάσει για αυτό και να δημιουργήσει την εικόνα στο μυαλό του, ίσως λανθασμένα!

   
 3. Δήμητρα Κιουτσιούκη

  April 1, 2013 at 23:05

  Μια εικόνα = 1000 λέξεις! Η δύναμη της οπτικοποίησης προέρχεται από το γεγονός ότι μπορούμε να αντιληφθούμε πολυπλοκότερες έννοιες μέσα από μία οπτική οθόνη, απ’ ότι μέσα από ένα κείμενο ή μια αφήγηση . Αποδεικνύεται λοιπόν ότι μπορούν να να χρησιμοποιηθούν παντου: από τα social media μέχρι και την εκπαίδευση…

   
 4. Nikos

  April 2, 2013 at 10:22

  Εκπληκτικό. Δείχνει τη δυναμική που έχει πλέον το twitter στον χώρο του Διαδικτύου, απλά με ένα γράφημα. Δείχνει όμως και τις δυνατότητες της HTML5, η οποία όπως φαίνεται, υπόσχεται πολλά. Ευκαιρία για ολους τους πληροφορικάριους να την εκμεταλλευτούν.

   
 5. marivava

  April 2, 2013 at 22:30

  Amazing!! Δεν έχω να πω κάτι επιπλέον…οι οπτικοποιήσεις είναι ένα αγαπημένο εργαλείο…και πόσο μάλιστα όταν τα δεδομένα αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο!

   
 6. vasdeki

  April 3, 2013 at 01:57

  Η οπτικοποίηση βοηθάει τον άνθρωπο να κατανοήσει εύκολα και γρήγορα ακόμη και τις πιο πολύπλοκες έννοιες! Η συγκεκριμένη που είναι και real time σε κάνει να απορείς γιατί δεν χρησιμοποιούνται περισσότερο οι οπτικοποιήσεις γενικά!

   
 7. mariakioumousidou

  April 3, 2013 at 17:42

  Φοβερή εφαρμογή! Με μια ματιά μπορείς να δεις τι είναι αυτό που συζητιέται αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο. Η χρήση της HTML5 δείχνει ότι στα επόμενα χρόνια θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των προγραμματιστών προσφέροντας ένα πιο εύχρηστο εργαλείο από το Flash.

   
 8. gkoumasd

  April 3, 2013 at 19:07

  Πράγματι ωραία εφαρμογή. Η αλήθεια είναι οτι η ροή και η ποσότητα της πληροφορίας είναι ανεξέλεγκτη…Χωρίς οπτικοποίηση όλη αυτή η πληροφορία πάει χαμένη…
  Τέλος πιστεύω οτι στον χώρο της πληροφορικής, πέρα απο την html5, θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ανάλυση (analytics) και εξόρυξη δεδομένων (data mining).

   
 9. ilefther

  April 5, 2013 at 09:18

  Να πω την αλήθεια αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το πώς γίνεται η εξόρυξη των δεδομένων. Ωστόσο, μέσα από αυτήν την εφαρμογή αλλά και πολλές άλλες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι μεταβαίνουμε σε μία τελείως διαφορετική εποχή του διαδικτύου όπου οι οπτικοποιήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

   
 10. d.a.

  April 5, 2013 at 14:01

  Πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή που δείχνει εύκολα και γρήγορα σε ποιες χώρες το tweeter χρησιμοποιείται πολύ. Η αλήθεια είναι ότι και εμένα με εντυπωσιάζει το πώς μπορεί να γίνεται η εξόρυξη αυτών των δεδομένων.

   
 11. Ιωάννα Καζολέα

  April 7, 2013 at 18:16

  Πολύ δυνατή οπτικοποίηση ..η αναπαράσταση δεδομένων κατά αυτόν τον τρόπο είναι ευχάριστη, κατανοητή από τον καθένα… μπράβο στο δημιουργό του!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s