RSS

To pinterest!

28 Mar

Ένα αρκετά καινούργιο εργαλείο που αφορά τα social media είναι το pinterest.

Μιλάμε για ένα social media στο οποίο αφού δημιουργήσεις εύκολα έναν λογαριασμό (μπορείς να  συνδεθείς με το λογαριασμό του facebook ή του twitter) έχεις τη δυνατότητα να κάνεις “pin” οποιαδήποτε φωτογραφία σε ενδιαφέρει και να την περιγράψεις με ένα κείμενο έως 500 χαρακτήρες.

Παρόλο που η όλη ιδέα είναι πολύ απλή το pinterest έχει βρει απήχηση πάρα πολύ γρήγορα και είναι απορίας άξιο το πως δεν είχαμε σκεφτεί κάτι παρόμοιο νωρίτερα. Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε  για απλή “ψυχαγωγία”. Προσωπικά κάνω pin φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ομάδας μου! Δημιουργείται έτσι ένα ψηφιακό κολάζ το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό. Μία άλλη κατηγορία που έχω δημιουργήσει είναι προφανώς η εκπαίδευση στην οποία pin-άρω φωτογραφίες και γνωμικά που έχουν να κάνουν με τη γνώση και την ενημέρωση.

Το pinterest μπορούν να το εκμεταλλευτούν πολλοί επαγγελματίες οι οποίοι διαφημίζουν τα προϊόντα τους στα social media. Σε αυτή την περίπτωση ανήκουν  όχι μόνο μεγάλες εταιρείες αλλά μικρομεσσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα με όμορφο τρόπο να απευθυνθούν σε πολύ μεγάλο κοινό.

Πέραν όλων των παραπάνω πιστεύω πως το pinterest μπορεί να βοηθήσει και στην εκπαίδευση. Μαθήματα όπως της ιστορίας μπορούν να γίνουν πιο διαδραστικά, ενδιαφέροντα και με οπτικοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα είναι εύκολα δημιουργήσιμο. Φυσικά υπάρχουν ήδη πολλές τέτοιες κατηγορίες και μερικά link παραθέτω.

History

Educational technology

Education

Advertisements
 
8 Comments

Posted by on March 28, 2013 in social media

 

Tags: ,

8 responses to “To pinterest!

 1. Dimitris

  March 28, 2013 at 22:09

  Ωραία εφαρμογή, δεν την ήξερα. Μου αρέσει η φιλοσοφία του. έχει πολλά στοιχεία απο το Twitter..!

   
 2. alex

  March 30, 2013 at 00:15

  εφαρμογή που ανακάλυψα πρόσφατα και είναι ιδιαίτερη χρήσιμη ειδικά στην εκπαίδευση. Εκτιμώ ότι μελλοντικά θα προσφέρει περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του.

   
 3. Chrys

  April 1, 2013 at 17:19

  Ωραίο και αν το οργανώσεις καλά μπορείς με μια ματιά να δεις αυτό που σε ενδιαφέρει ανά πάσα στιγμή. Πολύ χρήσιμο το ότι μπορείς να προσκαλέσεις κι άλλα άτομα και να δημιουργήσετε μαζί ένα board. Μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και νομίζω θα αρέσει στους μαθητές, διότι συμπεριλαμβάνει οπτικό υλικό, όχι ξερό κείμενο, που πολλές φορές ζητείται σε περίπτωση εργασίας και μάλιστα η κάθε εικόνα έχει το δικό της κειμενάκι, δεν είναι όλες διάσπαρτες για να αναρωτιέται ο μαθητής πού είναι το συνοδευτικό κείμενο (ή το αντίθετο) σε περίπτωση μελέτης.

   
 4. Δήμητρα Κιουτσιούκη

  April 1, 2013 at 22:50

  Βοηθάει στην οργάνωση και τον διαμοιρασμό όλων των πληροφοριών που μας ενδιαφέρουν και τις αντλούμε από το διαδίκτυο. Με το Pinterest μπορεί κανείς να μοιραστεί αλλά και να δεί τα pinboard των φίλων του καθώς επίσης να κάνει σχόλια και να τους βοηθήσει να τελειώσουν τη δική τους οργάνωση.

   
 5. Nikos

  April 2, 2013 at 09:58

  Το Pinterest παρόλο που είναι πολύ φρέσκο ως κοινωνικό δίκτυο, ήδη κατέχει την 3η θέση αμέσως μετά το Facebook και το Twitter. Ο ρυθμός ανάπτυξής του από την ημέρα που κυκλοφόρησε, έδειχνε ότι θα ξεπεράσει πολύ σύντομα ακόμα και το Facebook. Με την αξία του να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 1,5 δις δολάρια (!) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 120 εκ. δολάρια για την επέκτασή του σε Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία.

   
 6. vasdeki

  April 3, 2013 at 00:40

  Τα pinboards μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία ενός πλάνου για το μάθημα. Οι καθηγητές μπορούν να κάνουν pin κάποια sites για μετέπειτα αναφορά σε αυτά, κατά τη διάρκεια του μαθήματος! Οι μαθητές μπορούν να οργανώσουν πηγές και να συνεργαστούν για εργασίες!

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012, στα Webby Awards, κέρδισε το βραβείο καλύτερου social media app και το people’s voice για την καλύτερη και την πιο λειτουργική οπτική σχεδίαση!

   
 7. mariakioumousidou

  April 3, 2013 at 17:33

  Είναι μία πολύ καλή ιδέα, ειδικά για συνεργατικές δραστηριότητες με τον κάθε μαθητή να κάνει pin ότι του φαίνεται ενδιαφέρον και στη συνέχεια να το μοιράζεται και να το συζητά με την ομάδα του.

   
 8. Ιωάννα Καζολέα

  April 7, 2013 at 18:25

  Πολύ ευέλικτο εργαλείο, ο καθένα μπορεί να το χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες, προτιμήσεις, χόμπι του και να το συνδυάσει με την επαγγελματική του ζωή… πολύ χρήσιμο!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s