RSS

Δείτε ποιοι είναι οι 10 πρώτοι ομιλητές του TEDxThessaloniki 2013!

23 Mar

Δείτε ποιοι είναι οι 10 πρώτοι ομιλητές του TEDxThessaloniki 2013!.

Μας χωρίζει λιγότερο από ένας μήνας για το TEDx Thessaloniki 2013, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου με θέμα η δύναμη του +συν..

Στο διάστημα που πέρασε ανακοινώθηκαν και άλλοι ομιλητές του φετινού TEDxThessaloniki, που θα μοιραστούν μαζί μας μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί.

Μετά τους 4  πρώτους ομιλητές: Ευθύμη ΠαπατζίκηΠερσεφόνη ΜίτταΚωνταντίνο Τζούμα και Χρήστο Στεργίου, για τους οποίους σας έχουμε ενημερώσει ο 5ος ομιλητής που θα βρεθεί στη σκηνή του Ολύμπιον είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος, ο Ηλίας Καλογήρου.  Μέσα από μια πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζει, παρουσιάζει τα φυσικά φαινόμενα με τη βοήθεια εποπτικών μέσων διδασκαλίας, κάνοντας έτσι την όλη διαδικασία πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για όλους. Για την προσπάθεια του αυτή, έχει κερδίσει 3 διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Περισσότερα για τον Ηλία Καλογήρου: http://tedxth.es/WutNC9

Μετά από 18 χρόνια σε μερικές από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές στον κόσμο, η Belinda Parmar ένιωθε απογοήτευση για τον τρόπο που οι εταιρείες προωθούν προϊόντα τεχνολογίας στο γυναικείο φύλο, αλλά και γιατί οι γυναίκες δεν στρέφονται σε καριέρες στο χώρο της τεχνολογίας ή δεν εξελίσσονται σε αυτές με τον ίδιο τρόπο. Έτσι το 2010 ίδρυσε τον οργανισμό Lady Geek, ο οποίος έχει ως στόχο να επηρεάσει τον τρόπο που προωθούνται τα προϊόντα τεχνολογίας στις γυναίκες, αλλά και να παρακινήσει νεαρά κορίτσια να ακολουθήσουν τον δρόμο της τεχνολογίας . Σήμερα η Lady Geek συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Vodafone, η Microsoft, η Nokia, η Kaspersky και η Sony ενώ το Red Magazine έδωσε  στη Lady Geek τον τίτλο της Best Breakthrough Internet Company. Η Belinda Parmar θα είναι μαζί μας στο TEDxThessaloniki 2013.

Περισσότερα για την Belinda Parmar:  http://tedxth.es/15BCvz3

O επόμενος ομιλητής μας είναι καθηγητής στο London Business School και σύμβουλος επιχειρήσεων, θεσμών και οργανισμών. Αναφερόμαστε στον Μιχαήλ Ιακωβίδη, ειδικό σε θέματα στρατηγικής για την αλλαγή. Η έρευνά του εστιάζει στο πώς οι αλλαγές στην τεχνολογία, τον ανταγωνισμό και την απελευθέρωση της αγοράς αλλάζουν τον κόσμο των επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες, θεσμούς και οργανισμούς όπως η Barclays, η HSBC, η Nokia, η Intel, η Lufthansa, η Credit Suisse και η McKinsey & Company, το NHS, το κοινοβούλιο του Η.Β. αλλά και η Ε.Ε, παρέχοντας συμβουλές για τη διαμόρφωση της κατάλληλης στρατηγικής σε ένα περιβάλλον που αλλάζει. Διδάσκει, επίσης, στο World Economic Forum, και είναι συντονιστής της πρωτοβουλίας Redesigning Greece.

Περισσότερα για τον Μιχαήλ Ιακωβίδη: http://tedxth.es/13SNHsR

Ο 8ος ομιλητής του TEDxThessaloniki είναι ο Γιώργης Γερόλυμπος, αρχιτέκτονας και φωτογράφος που εστιάζει στη μεταβολή που προκαλεί η ανθρώπινη επέμβαση στο φυσικό τοπίο. Φωτογραφίζει «ενδιάμεσα» τοπία, τμήματα του περιβάλλοντος που βρίσκονται σε διαρκή μεταβολή λόγω της ανθρώπινης εκμετάλευσης της γης και έχει παρουσιάσει τόσο ατομικές, όσο και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. .

Περισσότερα για τον Γιώργο Γερόλυμπο: http://tedxth.es/Z5gS7j

Επόμενος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, βραβευμένος με το βραβείο Turing, αντίστοιχο του Νόμπελ για την επιστήμη της πληροφορικής. Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον τομέα του, καθώς η έρευνά του σήμερα έχει εφαρμογές στα αεροπλάνα, το διάστημα, τα αυτοκίνητα και τις τηλεπικοινωνίες. Έχει ιδρύσει το εργαστήριο VERIMAG, το οποίο είναι από τα κορυφαία ερευνητικά εργαστήρια στην περιοχή των κρίσιμων ενσωματωμένων συστημάτων. Εκεί ανέπτυξε με την ομάδα του μια τεχνολογία η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στις πτήσεις. Η Airbus την δοκίμασε πρώτη και σήμερα αυτή χρησιμοποιείται σε όλα τα αεροπλάνα. Ανυπομονούμε να μας μιλήσει για τις προκλήσεις της πληροφορικής στο μέλλον.

Περισσότερα για τον Ιωσήφ Σηφάκη: http://tedxth.es/YFPVnO

Οι 10 πρώτοι ομιλητές του TEDxThessaloniki συμπληρώνονται με την Κατερίνα Σαρρή, πανεπιστημιακό, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που έχει αφιερώσει την ακαδημαϊκή της έρευνα και δράση στη μελέτη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της γυναικείαςεπιχειρηματικότητας, με την οποία ασχολείται με συνέπεια την τελευταία εικοσαετία.  Παράλληλα με την επιστημονική της δραστηριότητα, έχει συνεισφέρει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από διάφορες θεσμικές θέσεις. Στις 13 Απριλίου στο TEDxThessaloniki θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εικόνα που έχουμε για την επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στην αποδαιμονοποίησή της και τη σύνδεσή της με την ποιότητα ζωής.

Περισσότερα για την Κατερίνα Σαρρή: http://tedxth.es/Yw563R

Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν όλοι οι ομιλητές, καθώς και πολλές από τις εκπλήξεις που θα συμπληρώσουν την εμπειρία του TEDxThessaloniki 2013 και θα κάνουν τη 13η Απριλίου μια αξέχαστη μέρα, για όσους θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα και ανυπομονούμε να προβάλλουμε μαζί ιδέες που αξίζει να διαδίδονται!

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ: http://tedxth.es/Zgzdx0

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 23, 2013 in Uncategorized

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s